Vaststellingsovereenkomst ontvangen, wat nu?

Heeft u een vaststellingsovereenkomst (VSO) ontvangen? Ga dan niet zomaar akkoord, want de kans is groot dat u benadeeld wordt. U dient altijd uw eigen rechten te bewaken, uw werkgever doet dat immers niet voor u. Ik help u hier graag bij. Vaak worden uw juridische kosten vergoed door uw werkgever. Twijfelt u hierover? Neem dan contact met mij op.

Hier sta ik voor

Specialist

Ik ben gespecialiseerd in het arbeidsrecht en heb ruime praktijkervaring op dit gebied. Ik ben uw zaakbehandelaar, dus geen stagiaires of assistentes.

Duidelijkheid vooraf

De kosten worden vaak vergoed door de werkgever. U krijgt vooraf inzage in de kosten en uw kansen. Geen verbogen kosten, geen verrassingen.

Persoonlijk

Ik heb voor dit vak gekozen om mensen te helpen om hun recht te halen. Van betekenis zijn maakt mijn werk mooier.

Ik ben een werknemer

Ik wil mijn vaststellingsovereenkomst laten controleren.

Heeft u een vaststellingsovereenkomst (VSO) ontvangen? Ga niet zomaar akkoord en laat deze controleren door een jurist. U dient altijd uw eigen rechten te bewaken. Uw werkgever doet dat niet voor u, dat doet enkel uw eigen jurist. De kans is aanwezig dat de VSO in uw nadeel is. Ik controleer uw VSO op alle juridische punten (dus ook of de VSO WW-proof is) maar ik kijk ook naar wat een redelijke ontslagvergoeding is in uw situatie. Realiseer u dat u nooit akkoord hoeft te gaan met een VSO, indien u er niet achter staat. Een VSO is niet voor niets een “ontslag met wederzijds goedvinden”.

Ik wil onderhandelen over mijn ontslagvergoeding

Als u een vaststellingsovereenkomst ontvangt, dan is uw onderhandelingspositie beter dan u denkt. Veel mensen denken bij onderhandelen enkel aan het verhogen van de ontslagvergoeding maar vaak onderhandel ik (daarbij) ook over andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan vrijstelling van werk, uitbetaling vakantiedagen, laptop, het concurrentiebeding etc. Ik onderhandel graag voor u en de juridische kosten zal ik altijd proberen mee te nemen in die onderhandeling.

Ik ben ontslagen op staande voet

Als u ontslagen bent op staande voet, dan komt dit vaak rauw op uw dak vallen en wilt u snel weten wat u het beste kunt doen. U zit immers direct zonder inkomen en u heeft nergens recht op. Win zo snel mogelijk advies in bij een specialist, want ontslag op staande voet houdt vaak geen stand bij de rechter. Dat betekent dat de kans op winnen aanwezig is. Indien de rechter u gelijk geeft, dan heeft u recht op diverse vergoedingen (zoals o.a. de transitievergoeding en de billijke vergoeding) en op een WW-uitkering. Het is dus wel de moeite om met een jurist te praten over de haalbaarheid van uw zaak. Ik adviseer u graag over uw kansen.

Ik heb een conflict met mijn werkgever

Conflicten zijn demotiverend en vermoeiend. Soms helpt het u als u precies weet wat uw rechten zijn zodat u hiermee beslagen ten ijs kunt komen tijdens een gesprek met uw werkgever. Ik help u dan op de achtergrond. Soms moet ik juist op de voorgrond treden, afhankelijk van de situatie. In sommige gevallen ontkomt u niet aan mediation of is afscheid nemen van de werkgever onvermijdelijk. Bij al deze kwesties kan ik u adviseren en bijstaan.

Ik ben ziek (arbeidsongeschikt) en heb daar vragen over

Bent u recentelijk ziek geworden of langdurig arbeidsongeschikt en zit u met vragen? Bijvoorbeeld omdat de communicatie of re-integratie niet goed verlopen? Of omdat uw werkgever de druk opvoert om te komen werken hoewel dat nog niet kan en hoeft? Laat mij u adviseren. Dan heeft u meer rust.

Mijn werkgever betaalt mijn loon niet uit

Als u gewerkt heeft of ziek bent (en dus niet kon werken) en uw werkgever betaalt uw salaris niet uit, dan kan ik voor u een loonvordering starten. Dit begint met een brief aan de werkgever en (als dat niets oplevert) ga ik naar de rechtbank voor u. Uw werkgever is dan niet alleen uw loon verschuldigd, maar ook een boete aan u wegens het te laat betalen van loon.

Ik wil procederen bij de rechtbank

Als u wilt procederen, dan vertegenwoordig ik u graag in de rechtbank. In een kosteloos eerste gesprek ga ik uw situatie in kaart brengen en zal ik de kosten, risico’s en kansen met u bespreken.

Ik heb een andere vraag

Heeft u een andere arbeidsrechtelijke vraag? Ik adviseer u graag. 

Ik help u graag.

Ik ben mw. mr. J.E.B.A.M. (Janneke) Adank, een bevlogen arbeidsrechtjurist met meer dan 10 jaar juridische praktijkervaring. Kort gezegd help ik werknemers hun recht te behalen als zij tekort worden gedaan of adviseer ik werkgevers bij problemen op de werkvloer. Hoewel ik ervaring heb op alle gebieden binnen het arbeidsrecht, raakt het ontslagrecht de kern van mijn praktijk.

Of het nu gaat om een procedure bij de rechtbank of om onderhandelingen over een vaststellingsovereenkomst, ontslag is voor veel mensen spannend en ingrijpend. Ik wil het verschil maken door mijn cliënten met raad en daad bij te staan en hen te helpen een gewenst resultaat te behalen.

Locatie is geen enkel probleem

In het tijdperk van online werken is het kiezen van een jurist in de buurt niet meer nodig. Kies voor een jurist die een specialist is en waar u zich prettig bij voelt.

9 van de 10 intakes doe ik telefonisch of via FaceTime, Teams of Zoom. Documenten kunnen altijd gemaild worden. Mocht u het prettiger vinden om live af te spreken, dan bent u welkom op mijn kantoor in Den Haag.

Onze gegevens

Openingstijden

ma: 09:00-12:00
di-vr: 09:00-17:30

Contact

Telefoon: +31 6 42 90 27 81
E-mail: info@pinkjuristen.nl

Frames Offices Den Haag

Wat kan ik voor u doen?

Vul het formulier in en ik neem binnen 24-uur contact met u op.